Skibelundteltet 2019

Skibelundteltet ved Skærsø, sommeren 2019

Sådan lød tilbudet sommeren 2019:

Skibelundteltet er museets mobile ateliertelt, som i 2018 for første gang rejste på turné rundt i landskabet i Vejen Kommune. I 2019 rejser Skibelundteltet ud igen – denne gang med en fast placering ved Skærsø, som ligger nord for Vejen i skæringspunktet mellem Kolding, Vejle og Vejen. Med naturen som ramme åbner Skibelundteltet i løbet af sommeren 2019 op for kunstformidling til kunstinteresserede i alle aldre.

 

Besøg Skærsø

Adresse: Parkeringspladsen nord for søen nær Skærsøvej 19, 6040 Egtved

Koordinater: 55.586528, 9.276139

Link til kort: https://goo.gl/maps/3cD3c191Sy7jgMVf8

 

Tre tilbud ved Skærsø

1. Trekantområdets Festuge ligger i slutningen af august, og under overskriften 5 billedskoler ved Skærsø er fem billedskoler gået sammen om et festugetilbud for børn og familier. De fem samarbejdspartnere er Vejen Billedskole, Billedskolen Nicolai i Kolding, Xeneriet i Vejle, Stjernedrys Kunstskole i Vejle og Billund Kulturskole. Det var netop ønsket om et samarbejde mellem billedskoler på tværs af kommunegrænser, som pegede i retning af en fælles central placering ved Skærsø. Med Vejen Kunstmuseum som tovholder skabes i fællesskab et varieret kunstnerisk tilbud ved Skærsø. To weekender i festugen kan gæster møde op ved Skibelundteltet, der fungerer som informationsbase. Herfra opfordres gæster til at tage på vandring omkring Skærsø, hvor man undervejs kan arbejde med tegning, maleri, tryk og skulptur ved forskellige kreative stationer. Alt sammen med udgangspunkt i naturens materialer.

Besøg 5 billedskoler ved Skærsø den 24.-25. aug. eller 31. aug-1. sept.
Dagligt kl. 11-17.

Læs mere om 5 billedskoler ved Skærsø her

 2. Vejen Sommerbilledskole er en årligt tilbagevendende tradition, et kreativt skabende tilbud for børn i den sidste uge af skolernes sommerferie. For andet år i træk danner Skibelundteltet ramme om sommerbilledskolen, der i år skal handle om at bygge telte, male og tegne. Undervejs lærer børnene bl.a. om solide teltkonstruktioner, som afprøves både i model og fuld størrelse. Traditionen tro indeholder sommerbilledskolen også skattejagt og en afsluttende fernisering.

Læs mere om Sommerbilledskolen her

3. Sonate for Skærsø er et undervisningsforløb for elever på 7.-10. klassetrin, efterskoler og ungdomsuddannelser. Museets formidler, billedhugger Sophus Ejler Jepsen, er gået sammen med musiker Simon Voigt fra Vejen Musikskole om et tilbud, som handler om at lytte! Lytte til naturen, til hinanden og til musikken. Skoleklasser inviteres med på lydvandring rundt om Skærsø, og til slut samles indtrykkene i Skibelundteltet gennem forskellige skabende udtryk.

Læs mere om Sonate for Skærsø her

Skærsø – en unik naturperle

Skærsø blev fredet 1977 og er Jyllands østligste hedesø med hjemsted for den sjældne og krævende undervandsplante, tvepibet lobelie. Den trives kun i næringsfattige, klarvandede søer. Ved en gennemgribende indsats er søen reddet og lobelierne kan fortsat ses. Landskabet rundt om søen er en blanding af skov og hede. På den 30 minutters travetur rundt om søen kan man på rette årstid også møde sjældenheder som den kødædende plante Soldug.


Skibelundteltet

Skibelundteltet er udviklet af arkitekt Cecilie Bendixen og billedhugger Sophus Ejler Jepsen med udgangspunkt i Vejen Kunstmuseums ottekantede sal – Skibelundsalen. Bygningen blev i 1914 opført ved Skibelund Krat som billedhugger Niels Hansen Jacobsens atelier og museum. I 1938 blev det sten for sten flyttet ind som en udvidelse til museet. Det 7x8 m ottekantede telt danner i symbolsk form et billede på atelierets videre rejse. Teltet kommer ud i egnen, hvor billedhugger Niels Hansen Jacobsen er særlig rigt repræsenteret med sine grav- og mindesten – en slags ambassadør for ham og museet!