Download flyeren ved at klikke på den

Små væsner er allerede begyndt at dukke op ved Skærsø.
Når papiret er tørt, kan du tegne videre frit efter fantasien. F.eks. resten af det dyr, du kan se i trykket.


Du kan øve dig på tuschmaleri af områdets smukke planter og blomster.

5 Billedskoler ved Skærsø

To weekender i Trekantområdets Festuge
24.-25. august og 31. august - 1. september
Dagligt kl. 11-17Sæt allerede nu kryds i kalenderen en lørdag eller søndag i Festugen og kom med på travetur rundt om Skærsø. Undervejs skaber vi billeder af naturens materialer – byg f.eks. små væsner af ler, lav dit eget plantetryk eller mal den sjældne lobelieblomst.

Start ved Skibelundteltet – her står 5 billedskoler fra fire nabokommuner klar med mange kreative aktiviteter til børn og familier. Kom og få et møde med både kunst og naturformidling på din vej rundt om Skærsø.

Alle er velkomne, og aktiviteterne er gratis!                Hvor
Skærsø ligger i skæringspunktet mellem Kolding, Vejle og Vejen – og tæt på Billund

Mødested: Skibelundteltet

Adresse: Parkeringspladsen nord for søen nær Skærsøvej 19, 6040 Egtved
Koordinater: 55.586528, 9.276139

Link til kort: https://goo.gl/maps/3cD3c191Sy7jgMVf8


Praktisk
Tag en madkurv med og et tæppe til at sidde på. Husk badetøj eller gummistøvler og regntøj afhængigt af vejret. Badning er nogle gange muligt, altid under forældreopsyn og på eget ansvar.


”Flyt dig” – ud til en unik naturperle
”Flyt dig” er Festugens overordnede tema, og det at flytte på sig kan handle om at opsøge andre rammer. Det gør Skibelundteltet ved at flytte ud til Skærsø, og det gør billedskolerne fra Billund, Kolding, Vejle og Vejen ved at flytte ud af vante rammer og give alle deltagere mulighed for midlertidigt at flytte ind i et naturrum, som de færreste kender. Kommunegrænsen mellem Vejen og Kolding går lige ned gennem søen – mod nord kommer man til Vejle Kommune og lidt mod nordvest ligger Billund Kommune.
Med Vejen Kunstmuseum som tovholder har 5 billedskoler i fælleskab udviklet et tilbud, hvor alle interesserede inviteres ud til en unik naturperle – til et møde med kunst- og naturformidling. 
Prøv dig frem med pastelkridt eller gnidetryk.


Skibelundteltet ved Skærsø
Med god støtte fra Statens Kunstfond har Vejen Kunstmuseum i samarbejde med museets formidler, billedhuggeren Sophus Ejler Jepsen og arkitekt Cecilie Bendixen etableret den mobile formidlingsenhed Skibelundteltet. I 2018 har teltet været på otte ugers turné til forskellige dele af Vejen Kommune med fokus på #voreslandskab. Disse aktiviteter udenfor vante rammer videreføres nu med Skibelundteltets rejse til Skærsø.


Skærsø – en unik naturperle
Skærsø blev fredet 1977 og er Jyllands østligste hedesø med hjemsted for den sjældne og krævende undervandsplante, tvepibet lobelie. Den trives kun i næringsfattige, klarvandede søer. Ved en gennemgribende indsats er søen reddet og lobelierne kan fortsat ses. Landskabet rundt om søen er en blanding af skov og hede. På den 30 minutters travetur rundt om søen kan man på rette årstid også møde sjældenheder som den kødædende plante Soldug. 
Besøg Skærsø i Festugen og byg dit eget væsen. Hvor skal dit væsen bo?

Læs mere om Skærsø her:
https://friluftsvejen.inst.vejen.dk/naturperler/skaersoe/Planter fra området ved Skærsø gøres klar til plantetryk. Papir og planter koges under pres i 30 minutter, tilsat rustne søm og skruer. Herefter tages planterne af papiret igen. Aftryk af naturens blade og blomster.