Fernisering på Vejen Billedskoles udstilling

- kan ses i museets grønne Skibelundsal den 28. april – 13. maj 2007

 

 

 

Det er billedskolens yngste elever, lørdagens førskoleholds malerier, der danner midtpunkt i Vejen Billedskoles udstilling.

 

 

 

Lørdag den 28. april 2007 var endnu en af forårets usædvanlig fine dag med rigtig smukt vejr. Uden for museet havde to af billedskolens lærer, Lene Kersting og Bo Worsøe sørget for at Dannebrog var gået til tops, så man rigtig kunne se, at det var en særlig festdag – Vejen Billedskole holdt FERNISERING.
 

Til ferniseringen strømmede gæster ind i alle aldre – mange af dem selvfølgelig selv udstillere, men medbringende far, mor og ofte også bedsteforældre.

 

Festligheden var annonceret til kl. 11, og da var folk for alvor begyndt at strømme til. Da kulturudvalgsformand Tage Sørensen kl. 11.15 tog ordet, var der hele 140 gæster, der havde trodset det gode vejr, og var kommet for at tage del i det, der var en rigtig hyggelig og meget munter festdag for alle med tilknytning til billedskolen.

 

 

Interesseret lyttede forsamlingen til kulturudvalgsformand Tage Sørensen, og tog godt imod hans ord om vigtigheden af at prioritere børns kreative evner.

 

I sin tale var Tage Sørensen inde på det vigtige i at styrke de kreative fag, der på afgørende vis ruster børnene til en verden, hvor det er deres innovative egenskaber og omstillingsparathed der er så stærkt brug for. Det nære og vigtige samspil med skolerne fik også ord med på vejen, og han sluttede med at sige, at han med interesse ville følge alle de gode spirer, der er lagt med billedskolens mange tiltag.

 

Ved ferniseringen talte både Kulturudvalgsformand Tage Sørensen og formanden for foreningen Vejen Billedskole, Teresa Nielsen.

 

Dernæst præsenterede Teresa Nielsen programmet for det kommende semester – skolens femte halvår! Der er lagt op til det hidtil mest ambitiøse program for de faste undervisningstilbud og dertil en række weekendforløb med raku, intensiv tegnekursus samt et forløb med lystegning i nattemørket. Klik her for at læse mere om programmet. Slutteligt fik de fire pilehuler, der på ubestemt tid gæster Vejen Kunstmuseum, nogle ord med på vejen. Klik her for at læse mere om hulerne.

 

 

Den følgende times tid gik snakken lystigt mens udstillingen blev taget i øjesyn og snacks med drikkevarer gradvist fordeltes fra bordene i Malerisalen – sikke en dejlig opbakning, der kunne mærkes blandt de entusiastiske gæster!

 

Billedskolens kasserer, Selma Jensen, havde rettet an ved de obligatoriske ferniseringsborde med chips, gulerodsstænger, vin og sodavand.

 

Efter talerne var der en del af de mindre gæster, der afprøvede pilehytterne – her dén, som Annette Holdensen har skabt i samspil med Marianne Mortensen.

 

 

Andre faldt godt til i museets børnehjørne oppe i publikumsrummet mellem de to udstillingssale.

 

 

Og i Malerisalen tog nogle stykker kravleturen ind i den dugpilshule, som Eva Seidenfaden har lavet i samspil med Annette Holdensen.

 

 

Tilbage