Projektet er støttet af:


Klik for kortSkibelundteltet kommer til Tranekær Sø
 
i Staushede Plantage i uge 38

 

 

VORES LANDSKAB

Lær at tegne og male landskaber i Vejen Kunstmuseums rejsende billedværksted, Skibelundteltet, som i uge 38 gæster Staushede Plantage. Med LANDSKABET som tema og kunstnerne Cecilie Bendixen og Sophus Ejler Jepsen som værter, inviteres der indenfor i teltet til workshops af 1,5 times varighed. Blandt formidlingstilbuddene findes målrettede workshops til børnehavegrupper, indskoling, mellemtrin, udskoling, 10. klasse, efterskoler og gymnasiet. Læs mere herunder:

 

Workshop 1

INDSKOLINGEN OG BØRNEHAVER

Medbring den figur du leger mest med for tiden! Det kan være en legofigur, en Pokémon, en dukke eller bamse. Når vi mødes i teltet, får I historien om vores tøjdyr Arietty og Spiller*, og hvordan de har indrettet sig i naturen. Herefter går alle bamser og figurer ud og finder et sted, de vil bo! Når boligerne er ved at være indrettet, kommer vi rundt til alle og hører, hvordan de bor. Herefter mødes vi i teltet for at tegne og male om vores oplevelser i naturen.

*Kendt fra Ghiblifilmen "Arietty" og den gamle børnebog "Lånerne".

 

Workshop 2

MELLEMTRINNET

Kom ud i Skibelundteltet og lær at male et landskabsmaleri. Vi starter med 7 enkle tegnetricks*, der gør det let og enkelt at komme i gang med "landskabsfortolkningen". Hvad vil det sige at fortolke? Og hvorfor vælger malerne det ene motiv frem for det andet? Efter introduktionen går alle ud og vælger et motiv, en udsigt eller en detalje, og så er vi i gang. Billedhugger Sophus Ejler Jepsen går rundt og hjælper og kommenterer, hvorefter vi mødes i teltet igen til "opvarmning for pensler og farve"!

Den sidste del af workshoppen er til fordybelse og arbejdet med farver, penselstrøg og sansning – både af naturen og maleriet – mens det tager form! Alle går hjem med et landskabsmaleri fra egnen, hvor vi bor!

*Tegnetricksene er hentet fra klassiske børnebøger, eleverne kender, som f.eks. Halfdans ABC, Ole Lund Kirkegaards bøger og selvfølgelig vores egen Pippi Langstrømpe-tegner Ingrid Vang Nyman.

 

Workshop 3

UDSKOLINGEN, EFTERSKOLER OG GYMNASIET

En dag i naturen med landskabsmalerne. Introduktion til landskabsmaleriet og kunstnerkolonierne i Danmark. Gennem workshoppen sidestilles en række landskabsmalerier med aktuelle landskabs-oplevelser nær Skibelundteltet. Fra de gamle mestre lærer vi, hvordan vi selv kan omsætte oplevelserne til tegning og maleri. Eleverne introduceres til en vifte af kunstnere fra Vejen Kunstmuseums samling* og deres relationer til den internationale kunstscene. Samtidig lærer de både at skitsere en komposition og fuldende et maleri.

Tak for i dag! Du har været del af kunstnerkolonien VORES LANDSKAB og været med til at fortolke og måske berømme den egn, hvor vi bor, færdes og går i skole!

*L.A. Ring, Jens Lund, Anna E. Munch, Ejnar Nielsen, Niels Skovgaard som frem til 6. januar kan opleves på Vejen Kunstmuseum. Bestil en rundvisning eller tag bare klassen med på egen hånd!

 

 

TILMELDING AF SKOLEKLASSER

Tid: Tirsdag-fredag, uge 38

Sted: Tranekær Sø i Staushede Plantage

Moduler: 9-10.30 • 10.45-12.15 • 13-14.30 (max. 30 deltagere pr. modul)

Tilmelding: Marie Strøm, Vejen Kunstmuseum, mstn@vejen.dkÅBNE TILBUD FOR FAMILIER

Tid: Lørdag kl. 11-15

Sted: Staushede Plantage (uge 38)
Ugens workshop åbnes for alle - med masser af tid til fordybelse.

Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

 

Vi glæder os til at møde jer og sammen skabe billeder af VORES LANDSKAB!