Projektet er støttet af:

Model af Skibelundteltets ydre form.

Her ses en model af Skibelundteltets interiør.Tidlig skitse af Skibelundteltet med udgangspunkt i Niels Hansen Jacobsens ottekantede atelier bygget ved Skibelund Krat. På skitsen er det karakteristiske indgangsparti med bindingsværk tænkt som teltvogn.Niels Hansen Jacobsens atelier rejser ud igen! Bygningen blev opført ved Skibelund Krat i 1914 som billedhugger Niels Hansen Jacobsens atelier. I 1938 blev det sten for sten flyttet til Vejen som en udvidelse til museet. Fremover danner Skibelundteltet i symbolsk form et billede på atelierets videre rejse. Teltet kommer ud i egnen, hvor Hansen Jacobsen er særlig rigt repræsen-teret med sine grav- og mindesten – en slags ambassadør for ham og museet.


Skibelundteltet

VORES LANDSKAB

Lær at tegne og male landskaber i Vejen Kunstmuseums rejsende billedværksted, Skibelundteltet, som i september gæster Vittrup Baun (uge 36), Jelssøerne (uge 37), Tranekær Sø i Staushede Plantage (uge 38) og Museumspladsen i Vejen (uge 39).

Skibelundteltets kreative workshoptilbud er for alle børn og unge med interesse for billedkunst og naturfag. Med LANDSKABET som tema og kunstnerne Cecilie Bendixen og Sophus Ejler Jepsen som værter, inviteres der indenfor i teltet til workshops af 1,5 times varighed. Blandt formidlingstilbuddene findes målrettede workshops til børnehavegrupper, indskoling, mellemtrin, udskoling, 10. klasse, efterskoler og gymnasiet.

Sidst i 1800-tallet skildrede Skagensmalerne landskabet og skabte blivende billeder af en bestemt egns identitet. På samme måde er eleverne nu med til at sætte ord og billeder på det, der kendetegner landskabet ved Vittrup Baun. Hvordan knytter man sig til det lokale landskab? Det er børn og unge i Vejen Kommune med til at definere, når landskabet fortolkes gennem naturstudier, tegne- og maleøvelser.

Læs mere om de enkelte landskaber i kommunens folder: "Naturperler i Vejen Kommune": 
https://friluftsvejen.inst.vejen.dk/media/3507989/naturperler-til-web-endelig-april-2018.pdf


TILMELDING AF SKOLEKLASSER

Tid: Tirsdag-fredag

Sted: Vittrup Baun (uge 36), Jelssøerne (uge 37), Staushede Plantage (uge 38), Museumspladsen (uge 39)

Moduler: 9-10.30 • 10.45-12.15 • 13-14.30 (max. 30 deltagere pr. modul)

Tilmelding: Marie Strøm, Vejen Kunstmuseum, mstn@vejen.dk
ÅBNE TILBUD FOR FAMILIER

Tid: Lørdag kl. 11-15

Sted: Vittrup Baun (uge 36), Jelssøerne (uge 37), Staushede Plantage (uge 38), Museumspladsen (uge 39)
Ugens workshop åbnes for alle - med masser af tid til fordybelse.

Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.


Vi glæder os til at møde jer og sammen skabe billeder af VORES LANDSKAB!