På en messe får vi et indblik i værkstedets produktion. Søren Willadsen sidder i sofaen med sin trofaste pibe.
KLIK HER FOR DOWNLOAD
Omslag til bogen "Historien om Søren Willadsen"
– eller klik på DET SKER øverst på siden.
SØREN WILLADSENS MØBELFABRIK
Arkitekttegnede møbler i verdensklasse
Udstillingen åbnede den 9. juni 2024 og kan opleves frem til og med weekenden den 10.-11. maj 2025, hvor Danske Kunsthåndværkere og Designere for første gang på Museumspladsen i Vejen afholder en sydjysk pendant til det årlige kunsthåndværkermarked på Frue Plads i Kbh.
Møbler i verdensklasse
Søren Willadsen har haft betydning for, hvordan Danmark blev indrettet og møbleret. Han leverede møbler til danskernes private stuer, indrettede hundredvis af hotelværelser, monterede færger – og enkeltmøbler dukker endog op i internationale filmproduktioner med navne som Brigitte Bardot, Jean-Luc Godard og François Truffaut. Søren Willadsens Møbelfabrik var dybt engageret i produktionen af mange af de møbler, der i dag hyldes som danske møbelklassikere – fra Stephensen, Juhl og Ditzel over Stig Thoresen Lassen, Kai Lyngfeldt Larsen, Illum Wikkelsø og Kristian Vedel til Bernt Petersen, og tilmed Arne Jacobsen med modulmøbler, der end ikke indgår i de lange lister over den store arkitekts produktion.
I dag er vi fortrolige med arkitekternes navne. Dengang var det derimod producenternes navne, der borgede for kvaliteten. På de årlige Købestævner i Fredericia var Willadsen stærkt involveret i arbejdet med at folkeliggøre tilgangen til det fineste møbelhåndværk. Willadsens sans for Zeitgeist ses i de møbler, der blev fremstillet efter tegninger af Magnus L. Stephensen – arkitekten, der primært tegnede socialt boligbyggeri. Sammen ville de give det brede publikum møbler af høj kvalitet til overkommelige priser i kraft af arbejdet med mindre kostbare træsorter og en lystig leg med finer. Når Willadsen med sin sans for det nye tog lyse, lokale træsorter i brug, fulgte Købestævnets årlige 100-120.000 gæster med, og anmelderne roste Willadsens sans for kvalitet og nye former.
Museumsdirektør Teresa Nielsen: "Det har været overvældende at følge de spredte oplysninger om Søren Willadsens virke til det, der er blevet en rejse ind i et hidtil uskrevet kapitel i dansk møbelhistorie. Søren Willadsen var en usædvanligt dygtig håndværker med en sjælden evne for at være på rette sted på rette tid. Han var en håndværker med en højt udviklet sans for kvalitet, der over årene har ført til samspil med nogle af Dansk Designs største navne såsom Finn Juhl, Ditzel-ægteparret og mange andre navne, der alle borger for super kvalitet fra værkstedet i Vejen."
Udstillingen
Bogen