Brand på Phønix


Læs mere om Bruun Møllers boghandel her

Fra Phønix brand til Vejen Mose
Boghandler Anders Bruun-Møller billedunivers

Julekalenderudstilling 2018 fra 1. december 2018 til 22. april 2019


Når vi åbner årets julekalender på Vejen Kunstmuseum, åbner vi for en skattekiste af sansninger, historier og landskaber fra Vejen og omegn fra det sidste århundrede.

Boghandler Anders Bruun-Møller (1911-1989) passede sin boghandel midt i Nørregade i Vejen og malede i sin fritid, men han passede også på vores kunstmuseum. Han var i familie med Trolde-billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen, der var hans mors onkel. Bruun-Møller og hans forlældre var med til at sørge for at museet blev bevaret, så vi fortsat kan byde jer alle velkommen i det eksperimenterende billedværksted midt i den retrospektive udstilling af Anders Bruun-Møllers livslange arbejde med billeder.

Billederne bære spor af dramatiske begivenheder som brand på Tagpapfabrikken Phønix, men også dybe rolige farver fra uendelige øjeblikke i Vejen Mose, mens årstiderne skifter, og stjernerne står op.

     

Undervejs gennem udstillingen bliver der tid til at udforske nogen af Anders Bruun-Mølllers mange billedskabende teknikker; collage, frottage, søm og symaskine, men først og fremmest farverne og lyset, som han oplevede det i ”mosen”, som han kaldte den.

”Når jeg sidder i mosen i mange timer og så kommer i gang med at male, tænker jeg ikke på, hvad jeg vil have frem, for jeg er helt opslugt af det at male og fange de rigtige farver.” … ”Efter at have siddet i mosen en hel dag og malet måske otte billeder, ryger de syv ofte ud, når han kommer hjem og får kigget på dem.”