20.7.26[1]

 

”Höjhuset”[2]

Pr. Sulsted

Mandag –

 

 

Kære Fru Bregendahl.

 

         Min Mand er rejst hjem til Vejen nu i dag, – De er velkommen her lige, hvad Dag, det vil kunne passe Dem – jeg mener at blive her mindst til Söndag – kan De komme inden, vil jeg det gerne – vi maa nok kunne komme ud af at være her begge, vil jeg tro. –

 

Postadresse er Sulsted, nærmeste Jernbanestation Uggehaldne[3] – Privatbane fra Aalborg

Sören Peter Nielsen, Grindsted pr. Uggehaldne – vil kunne hente Dem ved Stationen – enten det saa nu blive Sulsted eller Uggehaldne.

Og her er saa, hvad jeg vil tro De har brug for af Potter og Pander – Glas Porcelain – Sengetöj – men tag Sölvtöj og Linned med. – Ja! og saa kom og se det alt sammen.

 

         Det bliver ogsaa kort, jeg skriver i Dag – jeg er træt – fra min Mand og fra mig de bedste Hilsener – Deres Kaja Hansen Jacobsen

 

 

 [1] Datoen er tilføjet i en anden håndskrift, formodentlig Marie Bregendahls?

[2] ”Højhuset” var ægteparret Kaja og Niels Hansen Jacobsens sommerhus i Hammer Bakker fra 1920’erne til billedhuggerens død i 1941, hvorefter det gik i arv til hans nevø, klarinettisten Aage Oxenvad.

[3] Uggerhalne staves byen i dag, hvor den har knap 300 indbyggere. 1924-50 lå den som stationsby på Vodskov-Østervrå Jernbane – stationsbygningen er endnu bevaret.


Se originalbrevet her