Kjære Fru Bregendahl,

 

Først Tak for sidst, det var en rigtig hyggelig frokost hos Dem.

 

Men jeg ser jo i bladene, at De på søndag fylder 60 aar, og havde De nu været herovre skulde vi nok have gjort fest for Dem og hyldet Dem, nu må De nøjes med Tak for Deres bøger og hjertelig ønskes Dem mange gode arbejdsår.

 

         Deres hengivne Niels Hansen Jacobsen[1]

 

 

 

 

 

 

Kære Fru Bregendahl – Til Lykke og Tak til Dem for de mange smukke Böger og for al Interesse og Kærlighed mod os – Her et lille Billede, jeg tog i Italien, De ser gamle Ørn har Fart paa, han er lige staaet af Toget i Pæstum og er paa Vej mod de skönne Templer. – De venligste Hilsener til Dem - og Önsket om gode Aar – og at vi i dem maa se til hinanden – Deres Kaja Hansen Jacobsen[2]

 

 

 [1] Datoen på brevkortet er tilføjet i en anden håndskrift (Marie Bregendahls?): Hansen Jacobsen, N 4.11.27. Motivet på forsiden er: ”Loke lænket til Klippen. N. Hansen-Jacobsen. Aarhus Musæum – Eftertryk forbydes”.

Kortet har været lagt i en kuvert sammen med et foto fra Niels Hansen Jacobsens udstilling samme år i Kunstforeningen samt et foto med en hilsen fra Kaja Hansen Jacobsen.

Et snapshot fra Niels Hansen Jacobsen 1927-udstilling i Kunstforeningen i København. Ud over skulpturen ”Vemod” bestod udstillingen primært af mindre keramiske skulpturer.

 

[2] Hilsnen er udateret, men har ligget sammen med Niels Hansen Jacobsens hilsen, som er dateret 4.11.27. Fotografiet findes også i aftryk på Vejen Kunstmuseum.

 

Ifølge Kaja Hansen Jacobsens brev til Marie Bregendahl er Niels Hansen Jacobsen her på vej til templerne i Pæstum.

 


Se originalbrevet her