Seks forme ankommer til
anden støbning hos
entreprenør Frisesdahl

Af Teresa Nielsen museumsleder, 5. september 2013

Den 1. august leverede K. Hansen Transport hos entreprenør Frisesdahl den sidste sending af Esben Klemanns flamingoforme til EGNSBETON.

 

Fra bagklappen hentes her en høj, slank aftrappet form. Den udgør det rum, der ender med at være hullet i skulpturen til det lille hævede torv foran Dagli’ Brugsen i Bække.

 

Den store, lange form bliver kørt fra lastbilen ind i en af hallerne. Den skal danne rammen om den lange betonform, der ender med at være bænken ved Vejen Station.

 

Selv om de er store, vejer formene ikke ret meget, så det var en smal sag at få dem flyttet ind på lager.

 

Inde i hallen rager ”luften” til hullet i bække godt op i landskabet. Støbekassen, der ved støbning blev sat omkring det, der ligner et fyrtårn, var en enkel kvadrat, der står på hoved på pallen ved siden af.

 

Her ses Niels Peter Frisesdahl og Esben Klemann i samtale om formene til de to brønddæksler til marken vest for Skodborg Kirke. Den ene er ret lav med en let sitrende overflade, den anden har en høj kant lands periferien – den ses som en fordybning i flamingoformen, der siden fyldes med beton.

 

Set oppefra er der yderst til venstre fotograferet ned i formen til den muterede kantsten til Øster Lindet. Midt for er Esben Klemann i gang med at rense op for små løsdele, der er faldet i formen og til højre kan man kigge ned i formen til bænken ved Vejen Station.