Klik her for at se Dansk Standardpoesi PROGRAM 2015
Dansk Standardpoesi start sæson 2015:
17. maj kl. 13 åbning af udstillingen SEX


For andet år i træk gæster Maya Peitersens artspace/mikrokulturhus ”Dansk Standardpoesi” Museumspladsen i Vejen. Årets første udstilling ”SEX” åbnes søndag den 17. maj kl 13. Ved åbningen fortæller Maya Peitersen om udstillingens tilblivelse og om de involverede kunstnere.

Udstillingen består af 19 værker på max 35 x 35 x 35 cm, skabt af 21 kvinder fra den danske kunstscene. Værkerne er skabt over ordet/temaet sex, der både kan forstås som et af de engelske ord for køn og som det danske og engelske ord for seksuel aktivitet i enhver henseende.


Udstillingen ”SEX” er kurateret ud fra et inkluderende princip, hvor Maya Peitersen har inviteret tre kvindelige kunstnere fra den danske kunstscene. De tre, der repræsenterer hver sin generation, er blevet bedt om hver at invitere to kvindelige kunstnere med tilknytning til den danske kunstscene. Disse seks er så blevet bedt om hver, at invitere to til efter samme princip.

De udstillende kunstnere er: Yvette Sophia Brackman, Marianne Hesselbjerg, Ragnhild May, Pernille With Madsen, Bianca Maria Barmen, Hannah Heilmann, Karin Lind, Anna Samsøe, Sara Willemoes Thomsen, Agneta Werner, Jobim Jochimsen, Camilla Nørgård, Camilla Berner, Ditte Soria, Sian Kristoffersen, Kit Carlsen, Cilla Leitao, Anna Margrethe Pedersen, Ulla Eriksen, Josefine Struckmann og Maya Peitersen.

I 2015 er Dansk Standardpoesi med til at fejre 100 året for kvinders stemmeret i Danmark med et kvindefestår. Fra den 17. maj – 18. oktober 2015, besøger Dansk Standardpoesi Vejen Kunstmuseum. Det lille artspace, et mikrokulturhus med udstillinger og lejlighedsvise oplæsninger eller perfomances, står på Museumspladsen og er åbent for besøgende i museets almindelige åbningstid. Dansk Standardpoesi er tilknyttet museet som en selvstændig enhed med egen kurateringsrække ved Maya Peitersen. De inviterede kunstnere er alle kvinder og en del af den danske kunstscene.

Der vil blive fire perioder af forskellig varighed. I hver periode vil der være en udstilling af en eller flere billedkunstnere i forskellige aldre, for at give et nuanceret billede af danske kvindelige kunstnere gennem årene. Herudover vil der i tre af de fire perioder blive afholdt en performance, en koncert eller en oplæsning.

Maya Peitersen er uddannet arkitekt og arbejder i krydsfeltet mellem arkitektur og billedkunst, primært med rumlige installationer og interaktion, både i det offentlige rum og på udstillingssteder. Hun har gennem de sidste år også arbejdet med lyd og senest med bandet Elektrolux.
Maya Peitersen har bygget udstillingsstedet Dansk Standardpoesi, der er et mobilt artspace på 4,5 m2, hvor hun arrangerer udstillinger, oplæsninger og koncerter med kunstnere fra den danske kunstscene. Hun har blandt andet udstillet på Overgaden, Albertslund Rådhus, Vejen Kunstmuseum, Galleri Q, Artspace Skovsnogen, Leth og Gori, Øksnehallens Foyer, Arkitekternes Hus, på Den Frie og i Projektrum 036.



I forlængelse af åbningen af udstillingen ”SEX” er alle kl. 15 velkomne til at tage del i omvisning ved museumsleder Teresa Nielsen i SAXBO-udstillingen. Med de lige knap 1230 udstillede værker er det den hidtil største mønstring af værkstedets produktion fra årene 1929-68. Her er for første gang mulighed for at se bredden i fremstillingen og samtidig byder udstillingen på absolutte højdepunkter i kunstnerkeramikken som Axel Saltos ”Druekrukke”, ”Kannibalgedde” – det største resultat af samarbejdet mellem Hugo Liisberg og Nathalie Krebs, Olaf Stæhr-Nielsens geniale skulptur ”Kvinde med Frakke”, hvor figur og frakke delvist er blevet til på drejeskive, Adam Fischers skulpturer af ”Ung kvinde fra Kreta” og ”Kone med spande”. Disse skulpturelle værker ses side om side med brugsformer af værkstedets kendte kunstnere som Gunnar Nylund, Eva Stæhr-Nielsen, Edith Sonne Bruun, Leon Galleto, Kirsten Weeke, Lillian Binderup Jensen og mange flere. Værkstedets ikoniske produkter som spaltekanden blander sig med mindre kendte sider af produktionen og unika.