CAMILLA BERNER art & nature
24 fortællinger

Tekst af Margrethe Kruse Ellegaard i dialog med Teresa Nielsen og Camilla Berner
Foto af dagens låge: Pernille Klemp
Interviewfilm: Mette Mærsk


Sættekassehus og samlebakker
2012

Til udstillingen ”Kom og Leg – kunst og legepladser” i 2012 på KØS - museet for kunst i det offentlige rum, Køge, blev Camilla Berner og en række andre kunstnere opfordret til at bidraget med helt nye lege-skulpturer.

Berner er særlig optaget af børns nysgerrige udforskning af omverdenen under opbygning af samlinger, der er med til at skabe den enkeltes identitet. Som voksen ser hun med undren, hvordan deres samlinger opstilles med en helt anden ordenssans og bagved-liggende logik.

Med afsæt i sin egen glæde ved at samle og erfaringer med opbevaring af indsamlet materiale gik Berners planer for et bidrag til 2012-udstillingen fra samlekasserne på bordet over sættekassen ophængt på væggen og videre til et fuldskala sættekassehus. Det er en slægtning til det klassiske legehus tilført opfordringen til at se på og bidrage til, at en samling kan vokse frem i de mange små rum.

I forbindelse med udstillingen i Køge fik Berner lavet en produktion af 9-delte samlebakker. Vejen Kunstmuseum har købt nogle af dem til uddeling blandt de skoleklasser, der gæster Camilla Berners udstilling i løbet af december 2017. Med tre bakker til hver klasse følger en opfordring om at skabe en egen samling, fotografere den og returnere resultatet af indsamlingen som fotos til Vejen Kunstmuseum. På museets hjemmeside lægges billederne ud for at vise diversiteten i begrebet at samle – med det bespænd, at genstandene skal kunne ligge i et af samlebakkerens ni små rum!