Billedskolens torsdagshold tolker H. C. Andersen

 

Børnenes  tegninger var udstillet hos FRØS Herreds Sparekasse i ugen op til den 10. november, da Peter Madsen var på besøg i Vejen Billedskole

Efteråret 2005 viste Vejen Kunstmuseum en H. C. Andersen udstilling i tre dele:

1)    Seks Niels Hansen Jacobsen skulpturer, der forholder sig til udvalgte passager hos H. C. Andersen (læs mere på Vejen Kunstmuseums hjemmeside ved at klikke på NHJ i tværbjælken for oven og dernæst vælge HCA i menuen yderst til venstre).

2)     22 kasser, hvor klasser fra lokalområdet havde lavet små tableauer, der fortalte om netop det H. C. Andersen eventyr, som de havde valgt at arbejde med.

3)     På væggene i den ottekantede Skibelundsal var ophængt et udvalg af Peter Madsens originalillustrationer til H. C. Andersens ”Historien om en mor”.

Med afsæt i oplæsning af ”Historien om en moder” - det eventyr, som både Niels Hansen Jacobsen og Peter Madsen havde arbejdede med - bad Bo Worsøe billedskolens alleryngste elever om at lave hver deres billede af denne meget stærke beretning.

Nedenfor følger de billeder, som de udførte efter endt læsning. Der er også et enkelt foto fra den dag, da Bo Worsøes elever afleverede deres tegninger til udstilling i FRØS Herreds Sparekasse. En stor tak til pengeinstituttet, der var med til at muliggøre Peter Madsen-besøget!


Denne  tegning  er  udført  sept.-okt.2005
af Ghita Peschardt Rasmussen


Denne tegning er udført sept.- okt- 2005
 af Kristina SchmidtDenne tegning er udført sept.-okt. 2005
 af Thobias Müller
 


Denne tegning er udført sept.- okt. 2005
 af Martin JosefsenDenne tegning er udført sept.- okt. 2005
 af Karoline Toksvig GammelgaardDenne  tegning  er  udført  sept.-okt. 2005
 af Søren Schmidt


Denne  tegning  er  udført sept.-okt.
 af Daniel BjeringDenne tegning er udført sept. - okt. 2005
af Sofie Kildemand

Vil du læse eventyret og lidt om Niels Hansen Jacobsens arbejde med den samme historie, kan du på museets hjemmeside klikke på Hansen Jacobsen i den øverst tværbjælke og så til venstre klikke dig frem til gennemgangen af hans værker.

Rigtig god fornøjelse!

Til top

Tilbage