»I HAVETS KLARE VAND«
Billeder fra børnenes egen udstilling

31. august - 30. september  2001

I forlængelse af  succesen i 2000 med Noahs Ark som emne for et samspil med børn, blev der i april 2001 skrevet rundt til alle skoleklasser og børnehaver i Vejen Kommune med opfordring om at være med til  NATÅBENT tema 2001 på Vejen Kunstmuseum. Emnet »I HAVETS KLARE VAND« vakte glæde. Med stor opfindsomhed gik over 600 børn til havdyr i mange forskellige former, farver og materialer - Nedenfor ses de mange fantasifulde værker. Klik på de små billeder for at få dem vist i stor størrelse. 

 

 

 

 

 

 

 


I Skibelundsalen viste et udvalg af fiskeværker vej til udstillingen »I havets klare vand«. På tavlen ses 4. c fra Østerbysko-lens havbilleder og i kasserne nedenfor falbydes papmaché fisk lavet af eleverne i Bakkely Skole’s 3. a. Bag dem havde en enkelt figur fra Læborg Skole sneget sig ind. Havuhyret var lavet af Mark fra 4. klasse.

 


5. a fra Bakkely Skole havde bidraget med flere forskellige værker. Her er det fisk lavet af en plastiklomme fyldt med alt mulig sjovt og farvestrålende (pailletter, fjer, staniol m.m.). Slutteligt er fiskeformen opstået ved at sy de to plaststykker sammen. Det siges, at eleverne undervejs fik ‘symaskinekørekort’!

 Gesten Centralskoles 2. klasse havde ‘vævet’ en gobelin med fisk.
På et kraftigt stykke isoleringsplastik var - som en slags overføringsbilleder - pålimet fisk malet på plastik.
 

 Gesten Centralskoles 5. klasse havde med afsæt i billeder af Ole Findsens glasfisk lavet havdyr af bukket metaltråd tilført perler, pailletter, farvet papir m.m. Hjemmefra havde de forberedt en ‘ramme’ af træ og hønsenet og dertil udvalgt mørkeblåt stof til at illudere vand og en lava lampe til at skabe stemning!

 Eleverne i Bække Skoles 4. klasse havde i papmaché lavet en imponerende hval, en farvestrålende fisk og en blæk-sprutte/vandmand.

 Bække Skoles 2. b havde lavet små akvarier af bemalede papkasser, der var befolket med fisk, havfruer m.m.
 

 


Et indtryk fra salen med udstillingen »I havets klare vand«. Midtfor hænger fra loftet en metalblå gren med grøn og blå tangdekoration. Den dannede ‘hjem’ for Kildevængets Børne-haves blæksprutter skabt af børnene på Rød stue. Der var i valg af garnfarver og knapper til øjne m.m. ikke tvivl om hvilke ‘sprut-ter, der tilhørt henholdsvis piger og drenge!

 En del piger fra Læborg Skoles 6. klasse havde hos pedellen tigget sig til nogle gamle stole, som de måtte love aldrig at komme tilbage med! Dem forvandlede de til base for forskellige dramatiske eventyr.
 

 


Bakkely Skoles 2. b havde taget fiskeemnet til sig som udgangspunkt for de mange fag. De havde skrevet digte til deres fælles læsebog, lavet fisk til deres udstilling, hentet strandsager og sammen med 2.a og 2.c. lavet teater på den store scene ved museet.

 Gesten Centralskoles 1. klasse havde ‘vævet’ en gobelin med fisk. På et kraftigt stykke isolerings-plastik var - som en slags overføringsbilleder - på limet fisk malet på plastik
 

 


Østerbyskoles SFO afdeling Blå havde med udgangspunkt i et stykke silkepapir i deres farve skabt indtryk af, hvordan det er at gå på bunden af havet. Fiskene er lavet i bemalet karton og efter mønster i de af børnene elskede plastikperler, der stryges sammen.

 
Bakkely Skoles 2. c havde i en stor, gammel kuffert skabt et vandlandskab med fisk, vandmænd (lavet af ‘knoldene’ fra en æggebakke og lidt silkepapir) og sære havuhyrer. Sammen med 2. a og 2. b lavede eleverne teater på den store scene til NATÅBENT den 31. august på Museumspladsen.
 

 Bakkely Skolens 5. a havde tegnet masser af små fiske. De skal studeres på nært hold, for her er både en saksefisk, e
n støvlefisk, en hammerhaj og meget, meget mere!
 

 4. klasse fra Læborg Skole havde lavet et akvarie fyldt med keramiske fisk og havplanter skabt af bemalet draperet gips-gazebind.
 

 


Gesten Centralskoles 3. klasse havde arbejdet indgående med fisk. Det blev til tekster i en mappe og mange fisk ophængt under stjernehimlen. De er lavet som collager og slutteligt ‘bagt’ i en lamineringsmaskine. Ude på den store scene til NATÅBENT den 31. august havde de et indslag med fisk i tekst og musik.

 Østerbyskoles 6. klasse elever med billedkunst på valghold havde udført en spinkel uro med silkepapir spændt over en tynd metalform.
 

 

Bakkely Skoles 2. a havde alene, parvis, eller tre ad gangen  forvandlet deres ‘sommerferiekufferter’ til undervands-landskaber med sunkne skibe, fisk, tang, ruiner m.m. Sammen med 2. b og 2. c lavede eleverne teater på den store scene til NATÅBENT den 31. august på Museumspladsen.

 
 


Et hold af de yngste tosprogede elever fra Østerbyskolen havde, i en gammel zinkbalje fyldt med sand, plantet blomster-pinde pyntet med fisk, søstjerner og tang.
 

 
Læborg Skoles 3. klasse havde i bemalet ler skabt deres eget akvarie.  5. klasse fra Læborg Skole havde i en stor vægcollage givet deres bud på »New Aqua« - formodentlig en aktuel kommentar til popgruppens opløsning!

 

 


Her havde Østerbyskolens SFO afd. »Bølle-spirerne«  leveret en stor uro med papirfisk i mange farver og former.
 

 

Bakkely Skoles 4. a havde bidraget med en række genkendelig, eksotiske fisk udført i bemalet karton udfyldt med papir.
 
 

5. a og b fra Østerby-skolen (samt diverse medhjælpere) havde under Majken Hoves kyndige vejledning - og muligvis inspireret af Niki de St. Phalles store figurer - udført en kæmpefisk, der i Skulptursalen tog imod og viste vej til udstillingen »I havets klare vand«.

 
   

4. b fra Østerbyskolen havde lavet en uro med fisk udført i regnbuekarton.
 
 
 

1. b fra Bakkely Skole havde tegnet masser af små bitte fisk. Nogle var kommet ud at svømme i et fint akvarie skabt af en trævinkasse, andre var opklæbet på et ark karton.

 


4. a. fra Østerbyskolen havde fra et trekantet ophæng lavet en fiskeuro, hvor også en enkelt spildpadde havde sneget sig ind!
 

 


Børnehaveklassen på Læborg Skole har bidraget med fisk lavet af ‘udstoppet’, bemalet papir holdt i en fælles farveskala af grøn, blå og lilla.
 

 

1. b fra Bakkely Skole havde tegnet masser af små bitte fisk. Nogle er her opklæbet på et ark karton, mens andre er kommet ud at svømme i et fint akvarie skabt af en trævinkasse

 

Her ses et udsnit af 5.a fra Bakkely Skoles bidrag til udstillingen - en rørbombeformet kasse som der var limet fiskebilleder på.

 

6. klasse på Læborg Skole havde inden sommerferien syet fisk af stof. Her ses de brogede dyr mellem strimler af stof-tang.

  

5. a og b fra Østerbyskolen havde - i billedhuggeren Niels Hansens Jacobsens ånd - lavet fisk af ler. De var monteret på nogle store stykker strandasket træ.

 

 
 


5.a fra Bakkely Skole havde bl.a. lavet en serie kakkel lignende tegninger, hvor de havde ridset gennem forskellige farvelag.
 

 

Til top