Vejen Billedskole byder på GIPSDAG på Museumspladsen i Vejen

 

 

Søndag den 22. april kl. 10-15

 

Deltagelse 30 kr. pr. person

 

Tilmelding

-         direkte på Vejen Kunstmuseum i kiosken

-         pr. telefon: 75360482

-         pr. mail: museum@vejenkom.dk

-         hos foreningens kasserer, Selma Jensen på tlf. 75360150

 

 

Billedskolens værkstedsdag - hvor man får mulighed for at gå i dybden med et emne - byder søndag den 22. april kl. 10-15 på et indblik i gipsens verden. For 30 kr. pr. næse kan alle interesserede voksne og børn få et håndgribeligt indblik i det materiale, som de fleste først og fremmest kender fra brækkede arme og ben, der skal holdes på plads. Da gips griser, er det de færreste, der har prøvet at arbejde med materialet.

 

Billedhugger Tine Hecht-Pedersen har specialiseret sig i undervisning i arbejdet med gips. Det har vi tidligere nydt godt af i billedskolen, tilbage i efteråret 2005, og i september sidste år var det udvalgte hold fra dagplejen, børnehaver og de yngste skoleklasser, der i en uge under projektet "Kunstnermøder" arbejdede sammen med Tine Hecht-Pedersen til gipsleg under det store telt på Museumspladsen. Det kommer også den 22. april til at danne rammen om arbejdet med gipsen. Her ude i det fri gør det ikke noget, at det hvide pulver drysser. Dertil kan kviste, blade og småsten måske komme til at indgå i nogle af værkerne. Særlig spændende er det at få lov til at arbejde direkte i den våde gips. Hen over et skellet af pinde draperes sækkelærredsstykker, der på forhånd er grundigt vædet i den yougurttykke gipsmasse – det kan blive til mange forskellige spændende skulpturer!

 

Til efteråret åbner Vejen Kunstmuseum den 1. september en stor udstilling med Tine Hecht-Pedersens værker. Det sker i anledning af, at hun modtager Valdemar Petersen og hustru Esther Moesmann Petersens Legat, der er knyttet til museet.

 

Se billeder fra og læs mere om billedskolens gipsweekend i oktober 2005. Start med at klikke på ”For Børn” i den øverste tværbjælke, vælg dernæst ”Vejen Billedskole” i menuen til venstre og find dernæst linket til gipsweekenden – god fornøjelse!

 

Tilbage