Bustur til Horsens Kunstmuseum og AroS sammen med Rødding Billed- og Dramaskole

På opfordring fra Rødding Billed- og Dramaskole, der havde midler til at leje en bus, stod Vejen Billedskole for at arrangere en udflugt til et par kunstmål.

Lørdag den 11. november 2006 startede bussen fra Rødding kl. 8.30 og forlod Vejen lidt over kl. 9. Det hele klappede, så vi ankom til Horsens Kunstmuseum omkring kl. 10 som aftalt. Takket være museets leder, Claus Hagedorn, var der sørget for at vi kunne komme ind en time inden museet officielt åbnede. Halvdelen  begav sig ind i billedskolens lokaler, hvor tre af de ældste elever, Rasmus, Helene og Anne Sofie tog imod. Billedskolens leder, Jannik Broz kunne ikke selv være til stede, men havde lovet, at finde på en anden løsning, og det viste sig, at hans store elever klarede opgaven til perfektion. Voksne og børn nød at tegne under de opstillede krav til hastighed og skiftende vinkler på tegneopgaven.
Den anden halvdel gik i mellemtiden tur i samlingen, og efter at de havde været en tur i værkstedet til tegning, samledes alle i billedskolen og spiste deres medbragte frokost. 


 

Glade børn og voksne tegnede løs under besøget i Horsens Billedskole
 


 

Det var spændende med klargøring til tegneøvelserne, sikke nogle gode tegneplader, hænderne var fri
 


 

Rasmus, Anne Sofie og Helene stod for undervisningen i billedskolelokalet på Horsens Kunstmuseum

Som opfølgning på det meget vellykkede stop på Horsens Kunstmuseum har vi i Vejen Billedskole besluttet at bede Jannik Broz komme og stå for en tegneworkshop for børn og voksne søndag den 25. februar 2007 kl. 10-15. Prisen ligger endnu ikke helt fast, men skynd Jer med tilmeldingen, for der viser sig at være stor interesse for tegneundervisning – også blandt de voksne! 

Næste stop var ARoS, hvor vi havde aftalt at mødes med to omvisere kl. 14. Det skulle fint kunne gå, da vi ankom 13.45, men det viste sig, at der var alvorlig mange gæster på ARoS den dag, og det var sin sag at få skaffet billetter til 20 voksne og 21 børn! Men vi kom igennem til indledningen til en meget højtlydende jazzkoncert i caféen. Den viste sig at forplante sig gennem hele det meget åbne hus, og fulgte os gennem hele omvisningen. Det blev Anne-Sofie og Helene, der tog imod os, og på hver sin tur gjorde stop ved forskellige portrætter, fik en snak med børnene om de forskellige malemåder og dertil gav dem tid til forskellige tegneopgaver, hvor de blandt andet skulle opdage, hvordan maleren kan fremhæve den tykke, tynde, høje eller brede model. Til omvisernes store ros (der var meget god tilbagemelding) og de voksnes store forundring, holdt de allerede velbrugte unger fint ud til 1,5 timers rundgang!  


 

Anne Sofie viste det ene hold om på ARoS. Foto Trude Høyer
 


 

Med Helene som guide blev der kigget, snakket og tegnet ved værkerne, her Harald Giersings portræt af tre kvinder
 


 

Både voksne og børn gik i gang med opgaverne. Foto er taget af en af deltagerne, Trude Høyer
 


 

Der blev også evalueret på tegningerne

Slutteligt mødtes vi i en krog på et mellemdæk og nød de medbragte pølsehorn og chokoladekagen. Der skal fra alle deltagere lyde en stor tak til dem, der havde sørget for den proviant som vi fik med til disse yderste timer, hvor de var højt skattet energi! 


 

Sidst på dagen hvilede nogle af de voksne ud i baggrunden, inden vi nåede til kagepausen

Klappet og klar var vi med en forsinket afgang fra ARoS hjemme i Vejen kl. 18.20 – og tak til buschaufføren for god kørsel undervejs! 

 

Med venlig hilsen

Teresa Nielsen
Museumsinspektør og Billedskoleleder

Tilbage