Skibelundteltet besøger Holsted

Uge 21 – ved stationen

Workshopleder: Thomas Wolsing, billedkunstner


Workshop i Skibelundteltet

Kom ned i Storegade og se de skulpturelle buketter i den gamle dametøjsforretnings udstillingsvinduer. Mød billedkunstneren Thomas Wolsing, der har skabt dem, og lær at bygge "natur-legepladser" og landskaber til vandrende pinde og - blade. Vi skal ud i naturen og finde byggematerialer og oversete landskaber og ind i teltet for at tegne og bygge et kæmpe fælles VIVARIUM. Et vivarium er en slags dyrehave, der efterligner dyrenes eget landskab.

Men hvad gør man, når dyrene efterligner landskabet for at blive overset?


Vivarium og landskaber til overset kryb

Steder du ikke har opdaget, er der! Du skal bare tage dig tid og se efter, så dukker der spændende ting op, du ikke før har tænkt over - eller set!

Du kigger ud af togvinduet og falder i staver – det ene landskab synes at glide over i det andet i en stadig forandring og forvandling. Tankerne glider over i hinanden… tanke og landskab bliver til ét. Og så pludselig: næste station: Holsted Station.

En perron, et hotel, en lang, tom hovedgade, en stor, tom dametøjsforretning med vinduer så langt øjet rækker. Så har man set det hele, eller har man?

En smal sti over på den anden side af den lange hovedgade fører tæt langs togskinnerne ned bag den tomme dametøjsforretning. Her starter eventyret!  ”Kilen” er et langt, smalt stykke iscenesat natur – et spændende – omend komprimeret – område til den ene side, og til den anden side den pludselige lyd af et gennemgående tog. Det, som før var overset fra togvinduet, bliver pludselig et spændende sted. Hvad ser man ikke? Og hvad gemmer der sig her af historier og kryb?

Af Thomas Wolsing, billedkunstner

ÅBNE TILBUD FOR FAMILIER
Uge 19, 20, 21 og 22
Eftermiddage kl. 15-17
Lørdage samt torsdag og fredag i Kristi himmelfart kl. 11-15
Ugens workshop åbnes for alle - med masser af tid til fordybelse.
Tilmelding ikke nødvendig. Gratis.


TILMELDING AF SKOLEKLASSER
Forårsturne: Uge 19-22 (Brørup, Rødding, Holsted, Vejen)
Efterårsturné: Uge 36-39 (Lindknud, Jels, Gesten, Vejen)
Tidsrum: Mandag-fredag mellem kl. 9-12 og 13-15
Klassetrin: Alle
Varighed: 1-2 timer
Deltagerantal: Max. 30
Tilmelding: Marie Strøm, Vejen Kunstmuseum, mstn@vejen.dk


Med LANDSKABET som tema, tre billedkunstnere som workshopledere og Sophus Ejler Jepsen og Cecilie Bendixen som værter, inviteres skoleklasser til workshops af 1-2 timers varighed. Hvordan knytter man sig til det lokale landskab? - Det skal børnene, sammen med kunstnerne, finde svar på gennem billed-kunstnerisk fortolkning.