Billedhugger Sophus Ejler Jepsen 

Klik her for at se et lille klip fra Birgit Bjerres Troldepavillon

EFTERÅRSFERIE i TROLDENE og TROLDVÆRKETS TEGNWorkshops den 18., 19. og 20. oktober – dagligt kl. 11-15
- Troldejagtsopgaver ude og inde med konkurrence i perioden 15.10.-23.10.
- Trolde-folde-værksted
- Troldepavillon

Selv om den aktuelle udstilling med værker af Pippi-tegneren Ingrid Vang Nyman rummer rigelige oplevelser til børn og familier på Efterårsferie, byder Vejen Kunstmuseum traditionen tro i uge 42 også på værkstedsdage tirsdag, onsdag og torsdag i skolernes Efterårsferie.

I år foregår værkstedsaktiviteterne under telt ude på Museumspladsen. Skulle det blive koldt, kan man holde varmen ved bål i billedskolens olietønder!
Mens billedhugger Sophus Ejler Jepsens mægtige TROLDVÆRK står som en levende Storm P-maskine på Museumspladsen, benytter vi muligheden for at kunne teste de fontænemasker/figurer, der bliver lavet i værkstedet. Ved TROLDVÆRKET kan man også afprøve sin fløjte i vindladen. Den er et slags orgel, som Ida Hyllested har bygget – og hun har selv opfundet den håndgjorte blæsebælg. Man skulle tro hun var ingeniør og opfinder, men er netop optaget på Kunstakademiet i København, hvor hun skal studere.
Efterårsferien byder på masser af aktiviteter i troldenes tegn:

1) Man kan lave vandspyende figurer eller relieffer i ler- og gipsværkstedet. Det er en meget enkel arbejdsgang, hvor man modellerer hulrummet til sin figur nede i det våde ler, sætter en plastslange i og fylder op med gips, venter til den på 15-20 minutter er størknet og derefter skræller leret af og kan se sin figur!


Arbejdet med fremstilling af lerforme til støbning af vandspyende figurer.

2) Den anden aktivitet er fløjtemageriet. Ida Hyllested har lavet anvisnings-tegninger og hjælpere assisterer med materialer og gode råd – hver fløjte sin lyd! Kom og test den i vindladen ved Troldværket.


Ida Hyllested i fløjteværkstedet og billeder af blæsebælg og orgel/vindlade.
3) I og omkring museet bydes på skattejagt til trolderelaterede poster, så her er noget for alle gæster i perioden 15. til 23. oktober. Blandt besvarelserne vil der blive trukket lod om to ”Kender du Pippi Langstrømpe”-bøger. Bogen er fuld af Ingrid Vang Nyman-tegninger. Bemærk, at forfatteren og illustratoren står jævnbyrdigt på forsiden! Over tid kom billederne til at fylde mere og mere til de sidst i 1950’erne blev til tegneserier.

4) I Skibelundsalen står Trolde-folde-værkstedet, hvor man kan smykke sin eget papirtrold og tage sin egen skulptur med hjem. Troldeskabelonen er lavet af billedhugger Sophus Ejler Jepsen. Ved Trolde-foldeværkstedet kan man bladre i Birgit Bjerres Troldebøger. Man kan også se og læse nogle af hendes kloge Trolde-tegneserier.

  

5) På Museumspladsen står Birgit Bjerres Troldepavillon. Ude og inde er den smykket med hendes karakteristiske børnevenlige trolde. På indersiden kan man se 14 billeder fra ”Skovtroldens Flora” – den holder selvfølgelig af alle de vilde planter med de smukke navne! Pavillonen viser vej til Birgit Bjerres trolde i Troldeparken med en super legeplads i Anlægget i Vejen – få hundrede meter øst for Museumspladsen for enden af Østergade.