2012

Fredag - Søndag den 28., 29. og 30. december
Kunst 6630: Kunstudstilling i Rødding Centeret

Tirsdag den 27. november kl. 19.30
Koncert: Randers Kammerorkester - Brahms og Schubert.
Entre: 125/150 kr. Billetter sælges ved indgangen fra kl. 19


 

28. april - 18. november
Axel Hou - Maler og grafiker

Klik her for at læse Carsten Bach-Nielsens udstillingsanmeldelse i Kristeligt Dagblad 7. juni 2012

Klik her for at læse Ole Nørlyngs udstillingsanmeldelse i Weekendavisen #24, 15. juni 2012

 


Tirsdag den 13. nov.

Lancering af Kunstmusens projekt: Ta' ud og tegn.



 

Søndag den 21.10. kl. 15
En fortælling om Axel Hou udstillingen, gratis - alle er velkomne


  16.-19. okt. dagligt 11-15
EFTERÅRSFERIEVÆRKSTEDER
Traditionen tro er der plads til kreative udfoldelser. Værkstedsaktiviteterne knytter an til Axel Hou udstillingen i arbejdet med fremstilling af marmoreret/mønstret papir i stil med de vilde kranier og slyngede ornamenter, som Hou lavede til sine egne udsøgte bogbind. Alle er velkomne. Læs mere her

  6. - 21. oktober
Forsøg
- kunst, forskning og folkeoplysning.

Læs mere her

Hent plakaten her


 


Søndag den 30.9. kl. 15

En fortælling om Axel Hou udstillingen, gratis - alle er velkomne

19. eller 26. september
Maria Teresa Assing og Michala Fukacova - klaver og cello - klassisk musik med billedledsagelse

Søndag den 26.8. kl. 15
En fortælling om Axel Hou udstillingen, gratis - alle er velkomne

Søndag den 17.6. kl. 15
En fortælling om Axel Hou udstillingen, gratis - alle er velkomne

Kunst
Kultur
Motion


 

Store Cykeldag 10. juni
Søndag den 10. Juni er det igen blevet Store Cykeldag. Det er cyklens årlige mærkedag. Dansk Cyklistforbund fejrer cyklen med ture over hele landet. Vejen Kunstmuseum og Museet på Sønderskov markerer dagen ved at invitere alle med på en cykeltur. Turen er på knap 20 km., og det er en tur for alle med mange hyppige stop undervejs. Turen starter og slutter ved Læborg Kirke. Guider på turen er Teresa Nielsen, Vejen Kunstmuseum og Linda Klitmøller, Museet på Sønderskov. Undervejs vil de fortælle om utraditionelle gravsten, udført af billedhuggeren Niels Hansen Jakobsen, tre runesten og to kirker, hvis rødder går tilbage til middelalderen. I Bække ser vi nærmere på Ursula Munch-Pedersens Hærvejsrelief. For at citere kunstneren selv er tanken med relieffet, at gøre de rejsende langs hærvejen interesserede i at kigge på de vilde planter og blive opmærksomme på de mange lokale arkæologiske fund, der er gjort på denne oldtidsvej. Tag med på turen, se relieffet og hør Teresa Nielsen uddybe kunstneren tanker. Fra Bække Kirke går turen til Klebæk Høje, hvor vi vil se nærmere på hærvejen og et par af de lokale oldtidsfund. Hvis vejret tillader, spiser vi vores medbragte frokost her, inden turen går tilbage til Læborg over Drostrup. Vi mødes ved Læborg Kirke kl. 10 og regner med at være tilbage samme sted midt på eftermiddagen. Deltagerne stiller med egen cykel, madpakke, drikkevarer og snacks. Turen går ad såvel asfalt- som grusveje, så det er måske en god ide også at medbringe lappegrejer.


22. maj
Aftenudflugt

Fredag den 18. maj kl. 14-16

ICOMs International Museumsdag
Foredrag ved museumsleder Teresa Nielsen i Axel Hou udstillingen.
Årets tema er "Museums in a Changing World. New Challanges. New Inspirations". Foredraget handler om Internettets betydning for forskning og netværk. Axel Hou udstillingen er blevet til takket være uundværlig input fra interesserede gæster på museets hjemmeside - kontakter i Danmark, Norge, Tyskland og især Canada! Læs mere her

24. april
Arkitekt Antoni Gaudi ved Kristian Agger

1. december 2011 - 15. april 2012
Marianne Jørgensen - Julekalenderudstillingen

14. april

Vejen Billedskole - Fernisering - Læs mere her

12. april

Tågelund Koret - Forårskoncert

31. marts - 9. april
Påskeharejagt gennem museet. Fra lørdag den 31. marts til og med mandag den 9. april byder Vejen Kunstmuseum på Påskeharejagt gennem værkerne i museets samling. Blandt de rigtige svar trækkes der lod om en vinder.

29. marts
Georg Brandes ved Charlotte Christensen

24. marts kl. 15
Omvisning i Marianne Jørgensen udstillingen. Den seværdige og tankevækkende aktuelle særudstilling står frem til og med den 15. april. Den er blevet til i løbet af december. Kom og mød Marianne Jørgensen der fortæller om sit virke, en artist talk. Her bliver dialog med en af landets markante kunstnere, der tager stilling og engagerer sig - også politisk med bl.a. arbejde i Afghanistan. Udstillingen viser, at hun arbejder i alle tænkelige og utænkelige materialer, som når hun giver form til huller i jorden eller luften i et badeværelse.

27. februar - 1. april
Udstilling på Vejen Bibliotek - Dan Thuesen - Maleri
 

28. februar
Symbolismen og nutiden ved Sophus Ejler Jepsen

25. februar kl. 15 til ca. 18
Artist talk

Den seværdige og tankevækkende aktuelle særudstilling står frem til og med den 15. april. Den er blevet til i løbet af december, og har ikke haft en fernisering. Det råder vi bod på lørdag den 25. februar, hvor alle er velkomne til et arrangement fra kl. 15 til hen omkring kl. 18 med let servering undervejs. Marianne Jørgensen fortæller om sit virke, en artist talk. Her bliver dialog med en af landets markante kunstnere, der tager stilling og engagerer sig - også politisk med bl.a. arbejde i Afghanistan. Udstillingen viser, at hun arbejder i alle tænkelige og utænkelige materialer, som når hun giver form til huller i jorden eller luften i et badeværelse.

14. - 17. februar kl. 11-15
TEGNEFILMSVÆRKSTED PÅ VEJEN KUNSTMUSEUM I VINTERFERIEN 2012
Ta' familien med på en udfordrende tegne-tur igennem museet med masser af inspiration fra nye og gamle kunstværker + små, sjove og udfordrende tegneøvelser undervejs.
Prøv feks to-hånds-tegning, blindtegning og 2-frame-animation og nå frem til overraskende resultater på få minutter!
Efter turen er der mulighed for at optage de skæve og mærkelige tegninger i tegnefilmværkstedet på 1. sal; Vejen Billedskole, hvor du også kan lave længere film!

11. februar
Børneteater

Teateret Lampe, gæster Vejen Kunstmuseum med to forestillinger lørdag den 11. februar. Der er gratis adgang så længe pladser haves. Vil man sikre sig en billet, kan de afhentes fra den 7. feb. på museet. Ledige pladser fordeles på dagen. Kl. 11 spilles Muldvarpen for de 3 til 8-årige. Kl. 15.30 spilles Den grimme ælling for de 2 til 5-årige.

3. februar
Folkemusik - Christian Alvad og Nikolaj Busk