Hent programmet her (pdf)

  

 

 Børnekulturdag 2020
Tirsdag den 13. oktober kl. 9.30-15

 

SKATTJAGT i museets sale

Museet byder indenfor til en skattejagt i Pippi-tegneren Ingrid Vang Nymans univers. I år fejrer vi nemlig 75-året for Pippi Langstrømpes fødselsdag! Tag børnene med på kunstudstilling og gå sammen på opdagelse i de fantastiske og farverige illustrationer. Find frem til kodeordet og deltag i lodtrækningen om en bog og en æske farveblyanter.

 

Aktiviteter på Museumspladsen

Denne tirsdag i efterårsferien inviterer keramiker Jette Löwén Dall alle børn indenfor i teltet på Museumspladsen. Her får I fingrene i leret og lærer, hvordan man skaber dekorative keramik-kakler. Børnenes arbejder bliver efterfølgende brændt og glaseret, og Jette Löwén samler de unikke kakler til et fælles værk, som vil blive udstillet. Børnene kommer til at arbejde med reliefteknikker med god hjælp fra både keramikeren og museets hjælpere.

Bevæger man sig videre rundt på Museumspladsen kan man også deltage i en workshop med plantecollager, som Havekredsen Vejen-Brørup arrangerer. Besøg værkstedet og vær med til at skabe billeder af tørrede og pressede planter.

I egen pavillon står Naturfredningsforeningen i Vejen klar med naturformidling. Fra kl. 12 kan man både prøve at bage pandekager og smage på dagens hjemmelavede suppe.

”Naturen som motiv” er temaet for flere af de aktiviteter, der på Børnekulturdagen foregår på Museumspladsen. Herudover kan man hos Spejderne fra Gesten opleve tinstøbning, syning i læder og ristning af skumfiduser.

Gennem hele Børnekulturdagen vil byen summe af forskellige aktiviteter for børn i alle aldre. Se dagsprogrammet her på siden.

 

Velkommen til Børnekulturdag 2020!

 

Keramiker Jette Löwén Dall har gennem mange år været tilknyttet Vejen Billedskole – her er nogle af hendes elever i fuld gang med forskellige keramiske motiver og figurer.

Stemningsbilleder fra Børnekulturdagen 2019 med aktiviteter inde og ude.