Blokfløjtenist Louise Hjorth Hansen er kvinden bag lydinstallationer, musik og koncept. Hun har et stærkt forhold til de danske salmer og højskolesange og er vokset op på en gård i Gesten ved Vejen, hvor familien har været bønder i alle generationer.
DEN NYE HØSTKRØNIKE

Ved blokfløjtenist Louise Hjorth Hansen og band

Fredag den 17. august

Lydinstallation i museets åbningstid: Kl. 10-16 (gratis adgang)

Aftenkoncert: Kl. 19.30: (entre betales ved indgangen: 50 kr.)

For år tilbage var høsten, som en afgørende tid, mere mærkbar i vores daglige liv, end den er i dag. Få elementer i vores samfund i dag er afhængige af noget, vi ikke selv er herre over. Vi er blevet vante til, at vi selv kan kontrollere alt, og at vi ikke behøver at være afhængige af nogen eller noget. I gamle dage havde man respekt for naturen og en ydmyghed for det, man ikke selv havde magt over. Det glemmer vi ofte i dag i et samfund, som bliver mere og mere egocentreret og individualiseret.

Det er i hvert fald, hvad vi forestiller os, og som vi ofte også lader os fortælle af de smukke gamle høstsange. Med Den Nye Høstkrønike ønsker vi at belyse, beskrive og blive klogere på livet på landet før og nu. Gennem interviews og bearbejdning af nye og gamle høstsange munder undersøgelsen ud i en lydinstallation, som består af stemmecitater fra de interviewede, reallyde, citater fra tekst og melodi fra gamle og nye høstsange. I tillæg indbydes der til en koncertperformance, hvor fløjte, sang, akkordeon og elektronik gengiver gamle og nye høstsange i ny, lyrisk musik, som favner både den gamle, den nye og den fælles ånd.

Fredag den 17. august vil lydinstallationen kunne opleves på Vejen Kunstmuseum i åbningstiden, og samme aften indbydes der til en koncertperformance. Siden rejser konceptet videre til nye, lokale egne, bl.a. Bramming Egnsmuseum og Frilandsmuseet.

Mange af de gamle høstsange er skrevet i den tid, de beskriver. Men når vi læser de tekster i dag, ser vi i stedet en svunden tid, som aldrig kommer igen, og det kaster en nostalgi over teksterne, som ikke afspejles i musikken. Derfor har vi skrevet nye melodier til de gamle tekster. Melodier, som understøtter tekstens indhold set i lyset af i dag.