VELKOMMEN til masser af aktiviteter på Vejen Kunstmuseum

 

 

Lørdag den 13. november

Kl. 14 Vejen Billedskoles fernisering for efterårssemesteret

Kl. 15 og frem åbne værksteder FOR ALLE

Hele dagen: Skattejagtsopgave til engle og vingede væsner

 

 

Traditionen tro markerer Vejen Billedskolen afrundingen af efterårssemesteret med en flot udstilling med fernisering lørdag den 13. november kl. 14. Alle nysgerrige er velkomne. Dagen giver samtidig mulighed for indmeldinger til det kommende forårssemester, der starter op i uge 8 i forlængelse af Vinterferien.

 

UDSTILLING

I museets 8-kantede grønne Skibelundsal møder man KATTEHUSET og udvalgte værker, der giver et indtryk af, hvad eleverne på de mange hold har arbejdet med i løbet af semesteret. Her kan man se nogle af de materialer og teknikker, som de undervejs bliver fortrolige med.

Centralt står KATTEHUSET, der i Ib Spang Olsens fortælling har dannet fælles afsæt for alle semesterets hold. På forskellig vis har de arbejdet med den eventyrlige verden, der kunne tænkes at ligge under, bag eller over det, vi kender. Alle er velkomne til at tage del så længe plads haves. Værkstedsaktiviteterne finder sted på billedskoleloftet sammen med billedskolens lærere.

Alle elever og deres forældre inviteres til at tage del i ferniseringen, hvor der for 3. gang uddeles SEMESTERDIPLOM designet af Sophus Ejler Jepsen – en del elever er allerede ved at have en stribe af dem med tilhørende BADGES.

 

ÅBNE VÆRKSTEDER / KATTEHUS-WORKSHOP

Fra kl. 15 er der på Billedskoleloftet åbne værksteder, hvor ALLE er velkomne, så længe plads haves. Der vil blive tryllet med farvet papir saks og meget andet med afsæt i sære symboler og tegn, der knytter an til KATTEHUSETS sære verden. Gode hjælpere og billedskolens lærere vil være med undervejs sammen med de engagerede forældre og børn.

 

EFTERÅRSFERIENS GYSERHUS-WORKSHOP

Du kan  klikke ind her på Gyserhuset og se billeder af mange af de farlige gyserhuse, der blev fremstillet ved workshoppen i Efterårsferien. Du skal i øverste tværbjælke klikke på billedskolens logo, og så i menuen til venstre vælge tidligere arrangementer, hvor der er et link til Efterårsferien med masser af sjove billeder af huse og ihærdige bygmestre i alle aldre!

 

SKATTEJAGT – ENGLE OG VINGEDE VÆSNER

Nåede I det ikke i Efterårsferien? Så er der endnu en chance, for museets skattejagtsopgave gennem samlingen efter skulpturer og billeder af engle og vingede væsner blevet et permanent tilbud, som alle kan prøve af. Tag et ark i holderen på standeren midt i Skulptursalen, hvor billedhugger Sophus Ejler Jepsens hvide papirflyver med store vinger flyver oppe under kuppeltaget.

BILLEDSTOF: Vil du have pressebilleder fra Efterårsferiens workshops? Så send en mail til Heidi Müller: hemu@vejenkom.dk

 

BRÆNDENDE OLIETØNDER

Vedhæftet følger foto af den ene af Vejen Billedskoles nye ”lanterner” – et par mægtige olietønder, der er dekoreret med skolens logo, der kan stå og lyse i tusmørket, når familierne forlader museet efter ihærdig indsats under værkstedsaktiviteterne! Det er en af billedskolens drivkræfter, Henning Ranum, der som frivillige hjælpere har skåret de flotte bogstaver og det glade ansigt.