DE MÅNEDLIGE BUKETTURETilbage i maj 2018 blev den første BUKETTUR annonceret og trak en god flok til den første tur ved Baldersbæk. Måned for måned har Buketbanden siden inviteret til de månedlige BUKETTURE. Målet er i fællesskab at gå på opdagelse, nyde og høre mere om den gode natur, kultur og kunst, som vi har rundt om i Vejen Kommune. Indledningsvis aftaltes 12 ture, der snart voksede til 18, til 30 - og nu er vi på vej mod tur 50 – og meget mere er i støbeskeen! Hver tur sætter fokus på et eller flere af egnens kunstværker og årstidens vækster, der er med til at definere vores egn.

                       

Navnet BUKETTURE er afledt af de buketter, der samles under de månedlige testture, hvor den offentlige tur planlægges.

På BUKETTURENE må man gerne plukke buketter undervejs, mens turene egentlig handler om noget andet. De handler om det, vi ser på de særlige steder, der vælges ud måned for måned.

BUKETTURENE bliver til i et trekløversamarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforenings Vejen-afdeling, Vejen-Brørup Havekreds og Vejen Kunstmuseum.

Med skyldig tak til billedkunstneren CAMILLA BERNER (født 1971) - der gennem BLOMSTERBUKETTEN har sat fokus på plantetyper og særlige egnskarakteristik - er hver måneds buket ”ambassadør” for traveturen. Hendes udstilling på Vejen Kunstmuseum hen over årsskiftet 2017-2018 viste, at en buket med sin artsrigdom kan fortælle noget om fx tiden på året, et specifikt sted og særlige naturforhold.